Bij de Vlierbelten zit je midden in de natuur van het Vechtdal. Er zijn vele wandelroutes en fietsroutes in de directe omgeving, maar ook veel plekken om de natuur en andere leuke dingen te ontdekken. Hieronder een aantal tips die op loop of fietsafstand zijn te vinden van de Vlierbelten. Zoek je nog andere tips? Neem dan gerust contact op. Onderaan de pagina vind je een kaart van Openstreetmaps waar deze punten op terug te vinden zijn. 

Zandverstuiving

Lekker ravotten of leuke spellen spelen? De zandverstuiving Ottemenisten is een ideale plek om buitenspellen te doen. Met de glooing in het terrein is het hier gegarandeerd uren speelplezier voor de kinderen.

Pontje Dalfsen

Het voet/fietspontje brengt je naar de andere kant van de Vecht. Het is een electrisch onbemand pontje en kan gratis gebruikt worden. Met een wandelroute kom je langs kasteel Rechteren.

Strand Hessum

Midden in de natuur vind je het strandje Hessum. Een plek die uniek is in Nederland, waar vind je nog een plek als deze uit de bewoonde wereld. Het strandje is lopend te bereiken via het struinpad of fietsend via de Watersteeg. Niet toegankelijk met de auto en dat maakt het zo heerlijk.

Uitzichtspunt de Stokte

Vlakbij het pontje is uitzichtspunt de Stokte. Vanaf hier kun je mooi over de uiterwaarden van de Vecht kijken. Op deze heuvel is een grasveld aanwezig voor activiteiten of een post.

 

 

Uitkijktoren Dalfsen

Prachtige vergezichten over de uiterwaarden van de Vecht van 20 meter hoogte.

Speeltuin Madrid

De speeltuin beschikt over 45 speeltoestellen, verspreid over een groot omheind grasveld.  Een ouderwetse, gemoedelijke speeltuin, zonder mechanische dingen. Hierdoor wordt er van de kinderen verwacht dat ze echt zelf gaan spelen.

WEBSITE

Douwe's Dump

De grootste dump van Oost-Nederland is om de hoek! Niet alleen legerspullen, maar ook heel veel leuke spullen te snuffelen voor de echte Scout!

WEBSITE

Pontje Vilsteren

Het voet/fietspontje brengt je naar de andere kant van de Vecht. Het is een electrisch onbemand pontje en kan gratis gebruikt worden. Erg leuk en mooi om op deze manier over de Vecht uit te kijken.

Varsenerveld

Een prachtig gebied om door te lopen met een uitzichtspunt over de vennen. Prachtige omgeving om een hike door heen te laten lopen.

Ommermars

In 2022 Is de Ommermars aangelegd. Een natuurgebied in de uiterwaarden van de Vecht met een groot speelterrein. Op dit speelterrein vind je allerlei speeltoestellen en waterpartijen.

WEBSITE

Kano varen

In samenwerking met NuNature kun je vanuit Ada's Hoeve de Vecht verkennen met de kano. Kom langs prachtige uiterwaarden die je vanuit de landzijde niet ziet.

WEBSITE

Café Calluna

Even een koud drankje halen of zin aan een frietje? Bij café Calluna kom je terug in de Amerikaanse western sfeer. Om de hoek bij de Vlierbelten.

WEBSITE

 

Lasergamen

 
Wil je een spannend spel doen met lasergamen? Dit kan in het bos bij Gotcha. Er zijn verschillende spelvarianten beschikbaar en je kan er lopend naar toe.
 

Strandje Schiphorst

Achter Oudleusen is er een wandelpad door de weilanden naar de Vecht toe. Hier kom je uit bij het strandje Schiphorst. Een heerlijke plek voor een duik in de Vecht of een perfecte locatie voor een post met een waterspel midden in de natuur.